Zagorski HNS obilježio Dan Europe

Povodom Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja na godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije, svake se godine slavi mir i jedinstvo u Europi.  U Kumrovcu su ga obilježili i članice i članovi HNS-a Krapinsko -zagorske župnaije.

“Dosegnuti demokratski standardi i kontinuirana težnja miru, suradnji i gospodarskom razvoju, vrijednosti su  na kojima je izgrađena Europska unija i koje trebamo njegovati i promicati i kao pojedinci i kao društvo”- poručio je HNS-ov kandidat za župana Anđelko Ferek- Jambrek.

“Dan Europe obilježili smo danas u Kumrovcu jer upravo je ovdje realizirano nekoliko kapitalnih projekata sufinanciranih sredstvima EU fondova. Takvi projekti potvrda su da se rad i znanje, ali i dobre ideje cijene i da s članstvom u velikoj europskoj obitelji imamo priliku stvoriti društvo boljih mogućnosti.”- rekao je tom priikom Ferek-Jambrek.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a, kandidat za načelnika Kumrovca i kandidat na Listi broj 5 za Županijsku skupštinu, Robert Šplajt poručio je kako izbor Kumrovca za oblježavanje Dana Europe nije slučajan:

“Zahvaljujući EU fondovima i Programu ruralnog razvoja, u proteklom mandatu uspjeli smo realizirati projekt rekonstrukcije neazvrstane ceste  Lončarev put- Donji Škrnik, ukupne duljine više od 3,5 km a koji je sufinanciran sa 85% europskih sredstava. Riječ je o jednoj od najvećih pojedinačnih investicija u komunalnu infrastrukturu na području općine koju bez tih sredstava vjerojatno teško da bi mogli ostvariti. Hrvatska je oduvijek bila dijelom Europe i teritorijalno i civilizacijski, stoga ćemo i mi u  zagorskom HNS-u nastaviti njegovati njene univerzalne vrijednosti mira, solidarnosti I zajedništva, jer jedino tako možemo stvarati moderno  građansko  društvo.” -Zaključio je Šplajt.

Podržite nas!
Zatvori