Zagorski HNS donacijama omogućio kvalitetnu provedbu programa Škola za život u Kumrovcu

U subotu je u kumrovečkom Spomen domu održana donatorska večer  kako bi se prikupila dodatna sredstva za realizaciju eksperimentalnog programa kurikularne reforme Škola za život, u koju je na inzistiranje kumrovečkog načelnika Roberta Šplajta a uz potporu načelnice Zagorskih Sela Kristine Krivec Jurak, kao 73. škola u Hrvatskoj, naknadno uključena i OŠ Josipa Broza Kumrovec.

Brojne članice i članovi zagorskog HNS-a okupili su se u Kumrovcu kako bi svojim donacijama poduprli ovaj vrijedan projekt i na taj način omogućili da i kumrovečka osnovna škola iskoristi mogućnosti koje joj se pružaju sudjelovanjem u eksperimentalnom programu, posebno kroz poboljšanje materijalnih uvjeta, nabavku opreme, tableta i edukacije učitelja.

„Priliku da sudjelujemo u eksperimentalnom programu i time našim učenicima omogućimo obrazovanje primjereno 21. stoljeću nismo mogli propustiti stoga sam zahvalan svima koji su nam dali podršku da ustrajemo, od resornog Ministarstva koje nam je u konačnici odobrilo sudjelovanje u programu, do ovih vrijednih donacija zagorskih hns-ovki i hns-ovaca te kumrovečkih poduzetnika, čime uz sufinanciranje općina Kumrovec i Zagorska Sela, osiguravamo uspješnu provedbu programa i potpunu opremljenost škole“-istaknuo je u svom govoru kumrovečki načelnik Robert Šplajt.

Na donatorskoj večeri sudjelovali su uz brojne članove i simaptizere HNS-a i saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh, dožupan KZŽ Anđelko Ferek Jambrek, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, potpredsjednik HNS-a KZŽ Branko Kučko, HNS-ovi županijski vijećnici te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec.

„Još jednom je zagorski HNS okupljen oko kvalitetnog projekta pokazao veliko srce i zajedništvo. Uistinu nam ne treba puno da bismo stvari oko nas učinili boljima. Zagorski HNS ponovno je prepoznao ono što vrijedi i za što se treba boriti, u ovom slučaju to su naša djeca i njihovo bolje obrazovanje i drago mi je da smo ovim donacijama zaokružili financijsku konstrukciju za kvalitetnu provedbu programa.“- kazao je Anđelko Topolovec istaknuvši kako je ovo peta škola u županiji uključena u eksperimentalni program Škola za život.

U zabavnom dijelu donatorske večeri okupljene je zabavljao pijanist Jurica Vugrek, te grupa Viktori.

Podržite nas!
Zatvori