Sadnjom drveća članovi HNS-a obilježili Dan planeta Zemlje

Članovi Županijske organizacije HNS-a Krapinsko zagorske županije sadnjom drveća u svojim sredinama, obilježili su 22. travnja, Dan planeta Zemlje i time se pridružili globalnoj akciji osvješćivanja javnosti o važnosti očuvanja okoliša i zaštite prirode.

„Ovom akcijom HNS želi upozoriti na sve agresivnije zagađenje eko sustava i opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog zagađenja te istovremeno potaknuti lokalnu zajednicu na aktivno uključivanje u programe zaštite i obogaćivanja prirodnih resursa našeg kraja.“- rekao je ovom prilikom predsjednik Županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt.

Ovom sadnjom šaljemo poruku nužnosti očuvanja našeg planeta ali i ljudske odgovornosti za sve što se događa u okolišu, poručuju HNS-ove članice i članovi.

„-Svi smo pozvani na poticanje odgovornog i održivog razvoja. Želimo li da naše Zagorje i dalje bude zeleno i da buduće generacije uživaju u njegovim blagodatima, zaštita i očuvanje okoliša ne smije biti naš izbor već naša obaveza.“- zaključio je Robert Šplajt.

Sadnice voćaka i drveća članovi HNS-a zasadili su u Kumrovcu, Gornjoj Stubici, Svetom Križu Začretje te u gradu Krapini.

Podržite nas!
Zatvori