Robert Šplajt izabran za predsjednika zagorskog HNS-a

Robert Šplajt izabran je za predsjednika HNS-a Krapinsko zagorske županije. Odlučeno je to na sinoć održanoj Izborno – izvještajnoj skupštini Županijske organizacije HNS-a KZŽ, na kojoj se okupilo oko stotinjak delegata iz svih zagorskih općinskih i gradskih podružnica HNS-a.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HNS-a izabrani su dožupan za gospodarstvo Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica.

-„Unatrag nekoliko mjeseci naša je organizacija prošla kroz izuzetno izazovan period. No zagorski HNS je zahvaljujući zajedništvu i kvalitetnim radom ponovno pokazao svoju snagu i značaj u kreiranju županijske politike i rješavanju problema naših sredina. I dalje smo ostali snažna i stabilna organizacija i važan koalicijski partner ne političkim strankama, već prije svega našim građanima. Zagorski HNS ima u organizaciji ljude sa vizijom razvoja i napretka koji su javni interes stavili ispred svega drugoga.“ – istaknuo je Šplajt u svom govoru i zahvalio svima na povjerenju.

HNS je ulaskom u Vladu preuzeo odgovornost za resore obrazovanja i graditeljstva i upravo  u tim resorima ostvaruju se rezultati koji su svima vidljivi. -„Obrazovna reforma, programi energetske učinkovitosti, subvencioniranje stambenih kredita, poticajna stanogradnja, sanacija klizišta, sve su to konkretne mjere koje doprinose poboljšanju kvalitete života naših sugrađana i čiji pozitivni učinci se osjeti i u Krapinsko zagorskoj županiji“, –  rekao je  Anđelko Ferek Jambrek i naglasio kako se u Krapinsko zagorskoj županiji trenutno provode projekti odobreni od ministarstva graditeljstva ukupne investicijske vrijednosti preko 68,2 milijuna kuna.

Da se posebna pozornost posvećuje zagorskim studentima potvrdio je i novoizabrani potpredsjednik Nenad Sikirica.

„Postupak prijenosa osnivačkih prava na kojem smo posljednjih mjeseci intenzivno radili napokon ulazi u završnu fazu. Sa zadovoljstvom vas mogu izvijestiti da smo usuglasili posljednje korake oko prijenosa osnivačkih prava s Veleučilišta na državu i da će konačno i u Zagorju studenti moći studirati ”besplatno”.- istaknuo je Sikirica.

Na skupštini je prihvaćeno i izvješće o radu Ženske inicijative HNS-a KZŽ koje je podnijela predsjednica ŽI HNS-a KZŽ Željka Benčić, te  izvješće o radu Mladih koje je podnijela potpredsjednica Mladih HNS-a KZŽ Kristina Rafaj.

Svojim prisustvom potporu novom vodstvu županijske organizacije dali su predsjednik Kluba saborskih  zastupnika HNS-a Milorad Batinić, v.d. predsjednik Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Neven Alić, voditelj Izbornog stožera III. Izborne jedinice Alan Košić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić, potpredsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije Anita Rep.

 

Podržite nas!
Zatvori