Posjet pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj

Jučer je Krapinsko-zagorsku županiju posjetila prof. Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja. Obišla je Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku i kumrovečku Osnovnu školu Josipa Broza, koje će školske godine 2018./2019. započeti s provedbom eksperimentalnog programa “Škola za život”.

”Drago mi je da u Krapinsko – zagorskoj županiji imamo pet škola uključenih u eksperimentalni program “Škola za život” jer to zaista pokazuje da Županija razmišlja o budućnosti te da su škole spremne za promjene koje donosi i opremanje škola i intenzivna edukacija učitelja i nastavnika, kako bi se mogle primijeniti nove metode poučavanja i vrednovanja”, rekla je pomoćnica ministrice Lidija Kralj prilikom posjete kumrovečkoj osnovnoj školi.

”Škole će se opremiti u tehničkom smislu, učitelji će biti rasterećeni od administracije, a ujedno će biti i u programu u napredovanja i stručnog osposobljavanja. Za učenike je program ‘Škola za život’ korak prema modernom obrazovanju gdje njihovo učenje neće biti usmjereno prema ponavljanju činjenica već na stvaranju praktičnih znanja” – istaknula je Lidija Kralj.

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, koji je bio i začetnik inicijative da se OŠ Josipa Broza Kumrovec uključi u eksperimentalni program, istaknuo je kako vjeruje da će ovaj program donijeti nešto novo u Kumrovec.

– Vjerujem da će ovaj eksperimentalni program donijeti u Kumrovec obrazovanje za 21. stoljeće i vjerujem da će naši učenici i učitelji to dobro prihvatiti. Ono što je važno istaknuti, jest da Općina Kumrovec, s Općinom Zagorska Sela, Krapinsko – zagorskom županijom i ostalim donatorima ovaj projekt financira sama – rekao je Šplajt.

U pratnji  pomoćnice ministrice bila je i savjetnica u kabinetu ministrice gospođa Sanja Horvatić te saborska zastupnica Marija Puh.

Nakon posjeta školama pomoćnica ministrice prof. Lidija Kralj i savjetnica Sanja Horvatić nastavile su boravak  u Kumrovcu, na druženju sa članovima zagorskog HNS-a.

Podržite nas!
Zatvori