HNS ispunio još jedno obećanje:  – Više od 8 milijuna kuna za sanaciju klizišta u Krapinsko zagorskoj županiji

U Hrvatskim vodama danas su potpisani ukupno 55 milijuna kuna vrijedni ugovori o sanaciji 112 klizišta od  čega 32,5 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode. Za tu namjenu u Krapinsku zagorsku županiju, 14 općina i 3 grada stiže preko 8 milijuna kuna.

„HNS je godinama upozoravao na problem klizišta kojima je Sjever Hrvatske posebno opterećen, no tek ulaskom HNS-a u Vladu i naporima ministra Predraga Štromara i saborskog zastupnika Milorada Batinića, našlo se trajno rješenje za taj problem“ . – istaknuo je ovom prilikom predsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ i jedan od potpisnika ugovora načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Pritom je  naglasio kako je riječ o kvalitetnoj mjeri konkretne pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje sredstva za tu namjenu nisu u mogućnosti osigurati u svojim proračunima.

Zahvaljujući amandmanu HNS-ovog predsjednika Kluba zastupnika Milorada Batinića na Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, stvoreni su uvjeti za trajno rješavanje problema s klizištima. Radi se o 50 milijuna kuna koji su od ove godine osigurani u Hrvatskim vodama za sanaciju klizišta.

Podržite nas!
Zatvori