Donacija  obiteljima stubičkog kraja čije su kuće stradale u potresu

Županijska organizacija HNS-a Krapinsko zagorske županije uručila je danas prigodne poklon pakete obiteljima s područja stubičkog kraja koje su uslijed nedavnog potresa ostale bez svoji domova i trenutno su smještene u kompleksu Termi Jezerčica.

Donirano je ukupno 34 poklon paketa s higijenskim potrepštinama i osnovnim živežnim namirnicama te prigodnim slatkim paketima za najmlađe.

„Ovo je vrijeme solidarnosti i društvene odgovornosti i najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku je upravo ova donacija. Jednostavno želimo pokazati solidarnost s ljudima. Ovo je tragedija za svaku obitelj koja je ostala bez svega što su godinama stvarali i na ovaj način želimo im dati podršku. Želimo im pokazati da neće ostati sami i da ćemo zajedno prebroditi i ovo teško vrijeme.“ – rekao je tom prilikom predsjednik županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt.

HNS će u narednom periodu uz donaciju novčanih sredstava organizirati još nekoliko donatorskih akcija kako bi se pomoglo obiteljima s područja općine Gornja Stubica i grada Donja Stubica, najavio je Šplajt.

Potvrdio je to i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić koji je u ime svih obitelji zahvalio na donaciji.

„Zahvalan sam na svakoj donaciji i svakom obliku pomoći i podrške koji ovih dana pristižu u Gornju Stubicu. Rješavanje sudbina svih onih koji su u potresu izgubili svoj dom apsolutni je prioritet u narednom periodu. Nitko neće ostati na ulici i nitko neće ostati sam u ovoj nevolji koja je zadesila naš stubički kraj već ćemo zajedničkim naporima naći rješenja i prebroditi ova teška vremena.“ – rekao je Krizmanić.

Na donaciji je zahvalio i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

U ime Županijske organizacije HNS-a  pakete su uručili  predsjednik Robert Šplajt, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić,  županijska vijećnica HNS-a Kristina Rafaj, član predsjedništva ŽO HNS-a Vladimir Škvorc, predsjednik podružnice Donja Stubica Danijel Čupar i Tomislav Benčić, i  u ime Mladih HNS-a  Danijela Lončar

Podržite nas!
Zatvori