Posjet općini Budinščina

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a  Marija Puh u pratnji zamjenika župana za gospodarstvo  KZŽ Anđelka Fereka Jambreka, predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ Anđelka Topolovca te županijskih vijećnika HNS-a, posjetila je Općinu Budinščina gdje je održan radni sastanak s načelnikom Općine Radovanom Hercigonjom kakao bi se upoznali s projektima i potencijalima općine a s ciljem zajedničke pomoći u realizaciji projekata.

„Cilj naših obilazaka zagorskih gradova i općina je da detektiramo potencijale naših JLS-a,  upoznamo se s projektima i zajedno krenemo u njihovu realizaciju te što više sredstava usmjerimo prema Zagorju.„ – kazala je prilikom radnog sastanka zastupnica Marija Puh te naglasila nužnost revitalizacije utvrde Milengrad, za što je inicirano nekoliko sastanka u Ministarstvu kulture kako bi se radovi na očuvanju  ovog vrijednog povijesnog objekta nastavili.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja pohvalio je inicijativu zagorskog HNS-a za konstruktivnim dijalogom te izrazio zadovoljstvo održanim sastankom prilikom čega je detaljno predstavio projekte koji su aplicirani na razne natječaje te one koji su trenutno u  fazi izrade.

„Nama je Zagorje na prvom mjestu. Ne zanimaju nas podjele na lijevo i desno, već da zajedno idemo naprijed i da Zagorje napreduje. Vrijeme je da našu županiju izdignemo iz prosjeka i našim ljudima omogućimo viši standard“. – kazao je predsjednik ŽO HNS-a KZŽ Anđelko Topolovec , naglasivši kako ovakvi zajednički sastanci imaju svoju svrhu.

„Ideje i prijedlozi HNS-a su razvojni i konkretni  i želja nam je da ih se pokuša uvažiti posebno kod planiranja proračuna kako bi naše općine i gradovi povukli što više sredstava iz nacionalnih i europskih fondova.  Jedino politika zajedništva Zagorju može omogućiti bolji standard.“  -zaključio je Topolovec.

Iduća posjeta saborske zastupnice Marije Puh i užeg vodstva HNS-a KZŽ, općini Zagorska Sela planirana je za 31. srpnja.

Podržite nas!
Zatvori