Radni sastanak Izbornog stožera III. izborne jedinice

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom sa stranačkim kolegama u III. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Sjever Hrvatske, iz kojeg dolaze dva ministra iz HNS-ove kvote, Blaženka Divjak i Predrag Štromar, među najrazvijenijim je krajevima Hrvatske, osobito u gospodarskom smislu. Također, te tri županije prednjače po povlačenju sredstava iz EU fondova, kao i u razvojnim projektima u obrazovanju, za što su većim dijelom zaslužni HNS-ov župan Matija Posavec, gradonačelnici i načelnici.

Sastanak se održao u Čakovcu, središtu jedne od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj – Međimurskoj županiji. Ova se županija može pohvaliti nagradom Financial Timesa za privlačenje investicija, visoko razvijenom komunalnom i prometnom infrastrukturom,  povlačenjem sredstva iz EU fondova, kojima se financira primjerice izgradnja javne infrastrukture.

Na sastanku Izbornog stožera III. Izborne jedinice sudjelovali su i saborski zastupnici HNS-a Bernarda Topolko, Božica Makar i Milorad Batinić. Konstruktivne prijedloge na sastanku s vodstvom HNS-a dali su voditelj Izbornog stožera III. izborne jedinice  Alan Košić, župan Međimurske županije Matija Posavec te v.d. predsjednika ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije Robert Šplajt.

Predsjednik HNS-a Vrdoljak naglasio je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke. Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer je naglasio i da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna,  budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole. Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

Podržite nas!
Zatvori