U Lepoglavi održana regionalna izvještajna skupština

U  Lepoglavi je jučer održana Izvještajno-tematska skupština Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza. Bilo je prisutno 113 delegata iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-Križevačke i Krapinsko-zagorske županije. Predsjednik SZH regionalnog saveza Anđelko Topolovec podnio je izvještaj o radu Saveza u proteklih godinu dana i predstavio plan rada i aktivnosti za naredno razdoblje.

”Aktivnosti je bilo mnogo, no svakako su najvažniji prošlogodišnji lokalni izbori”, istaknuo je u  svom izvješću Anđelko Topolovec. ”Donijeli su nam ukupno 30 županijskih vijećnika, 200 općinskih i gradskih vijećnika, 1 župana, 2 dožupana, 2 gradonačelnika i 2 zamjenika gradonačelnika, te 19 načelnika i 17 zamjenika načelnika na području našeg Regionalnog saveza. Zahvaljujući zajedništvu i kvalitetnom radu, HNS je ponovno pokazao svoju snagu i značaj u kreiranju politike na području naših 5 županija Regionalnog saveza.”

U organizacijskom dijelu izvješća izvjestio je da Savez broji 16.110 članova. Od protekle izvještajne skupštine održano je 65 izbornih skupština podružnica 47 izbornih skupština Ženskih inicijativa i 18 izbornih skupština Mladih HNS-a po podružnicama. Održane su izborne skupštine svih 5 županijskih organizacija, izborne skupštine Ženske inicijative Krapinsko-zagorske , Varaždinske i Međimurske županije, te izborna skupština Mladih Krapinsko-zagorske županije. Održano je ukupno 6 sjednica Regionalnog predsjedništva te 58 sjednica predsjedništava županijskih organizacija.

Na kraju je  svima zahvalio na ostvarenim rezultatima, na potpori, prijedlozima, ali i kritikama, na svemu što čine kako bi rezultat HNS-a u Regionalnom savezu bio još bolji. ”Uz sve izazove s kojima smo  se susretali i susrećemo se, naša je organizacija ostala stabilna i ima perspektivu. Pred nama je još puno posla, i ne sumnjam da ćemo ga odraditi odlično,” rekao je na kraju izvješća.

Voditelj Izbornog stožera III. Izborne jedinice Alan Košić, i zamjenik voditelja izbornog stožera II. Izborne jedinice Neven Alić predstavili su planove i programe rada svojih izbornih jedinica.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Nabrojio je niz benefita HNS-ovog ulaska u Vladu i što je sve u posljednjih 9 mjeseci napravljeno za građane  Republike Hrvatske. Osigurano je više od 2 milijarde kuna za obrazovanje, a od jeseni kreće i eksperimentalna faza kurikularne reforme koja će se provoditi u 72 škole iz svih hrvatskih županija. U ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, u njegovom mandatu, osigurano je 2,5 milijarde kuna –  za energetsku obnovu višestambenih i javnih zgrada,  sanaciju klizišta,  izradu prostornih planova u siromašnijim općinama i kapitalnu pomoć siromašnijim općinama u Hrvatskoj, i dr. Osigurano je 2.321 subvencioniranih kredita za mlade do 45 godina, a značajno su povećani i proračuni gradova, općina i županija.

U saborskoj proceduri je prijedlog novog Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji kojim se omogućava zadržavanje potrebnih učitelja i liječnika u malim sredinama i prijedlog Zakona o najmu stanova kojim se napokon rješava 20-godišnji spor vlasnika stanova i zaštićenih najmoprimaca na pravedan, zakonit i održiv način.

 

Podržite nas!
Zatvori