Tomislav Stojak je novi predsjednik Središnjeg odbora HNS-a

U Zagrebu je u subotu održana 1. Konstituirajuća sjednica Središnjeg odbora HNS-a. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izvijestio je javnost da je član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak novi Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a.

„Danas smo odabrali predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, dvije Potpredsjednice, Glasnogovornika, Glavnog tajnika i Voditelja Političke akademije kao jednog unikatnog političkog proizvoda u Hrvatskoj. Već i sama točka dnevnog reda Aktualna politička situacija, pokazala je da je velika odgovornost HNS-a  direktan i bolji život građana Hrvatske“, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Tomislav Stojak, novoizabrani Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a naglasio je da su glavni fokus HNS-a rezultat, snaga argumenta, suradnja i pristojnost u politici.

„Zajedno sa kolegicama, kolegama i svim članovima HNS-a, radit ću na kvalitetnijim, boljim i modernijim politikama. Kao što smo i danas na prvoj konstituirajućoj sjednici razgovarali, mi shvaćamo svoju odgovornost koju smo preuzeli prije nekoliko mjeseci.  Mi imamo jednu važnu zadaću, koja je meni osobno, kao zastupniku u Zagrebu i kao osobi koja se bori za svoju lokalnu sredinu izuzetno bitna, a to je uvođenje pristojnosti, snage argumenta i suradnju u politiku. To je nešto što hrvatskoj politici nedostaje i nešto na čemu ću ja osobno, kao predsjednik Središnjeg odbora ubuduće raditi“, rekao je.

Tomislav Stojak istaknuo je i da se na sjednici Središnjeg odbora razgovaralo o važnim temama – obrazovanju i graditeljstvu.

„Danas smo izvješteni da je u onim ministarstvima gdje je HNS preuzeo odgovornost osigurano 200 milijuna kuna za kurikularnu reformu, da se educiraju nastavnici za provođenje reforme, da se kroz četiri godine osiguralo pet milijardi kuna za energetsku obnovu zgrada i da su osigurana sredstva za više od 2000 obitelji kojima se subvencionira kredit za njihove domove… To je ono što mi smatramo bitnim, da naša djeca, a time i mi, bolje živimo u ovoj državi. Mi želimo govoriti o konkretnim i mjerljivim rezultatima“, rekao je Stojak.

Na 1. Konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora HNS-a odabrani su i:

·         Maro Alavanja, Glasnogovornik HNS-a

·         Boris Blažeković, Voditelj Političke akademije

·         Srećko Ferenčak, Glavni tajnik HNS-a

·         Mirna Krajina Andričević, Potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a

·         Ruža Kovačević Bilić, Potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a

Članovi Središnjeg odbora HNS-a na prijedlog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka uključili su tri nova člana u Predsjedništvo HNS.a:

·         Matija Posavec, međimurski župan

·         Dragan Kovačević, šef budućeg Odbora za gospodarstvo i poreznu politiku

·         Božo Novoselac, načelnik Općine Sračinec

Podržite nas!
Zatvori