Posjet općini Petrovsko

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS i ovaj tjedan bila je u obilasku Krapinsko zagorske županije te je u utorak u pratnji zamjenika župana za gospodarstvo KZŽ Anđelka Fereka Jambreka, županijskog vijećnika Marija Škrnjuga i općinskih vijećnika HNS-a općine, posjetila Općinu Petrovsko gdje je održan radni sastanak s načelnikom Općine Ivanom Šanjugom. Razgovaralo se o mnogim projektima koje općina Petrovsko već provodi, a i o svim planiranim projektima za budućnost.

„Općina Petrovsko je kao jedna od gusto naseljenih općina izostala sa popisa brdsko-planinskih područja, iako većina stanovnika živi u zaselcima na velikoj nadmorskoj visini. Zbog same konfiguracije terena otežani su uvjeti gospodarenja i privređivanja na području općine, pa bi se sada prilikom donošenja novog Zakona o brdsko-planinskim područjima trebalo voditi računa da se ispravi nepravda koja je učinjena prilikom same uspostave tih područja, pa da i općina Petrovsko uđe na popis BPP-a“ – istaknuo je načelnik, te ponudio prijedloge koji će pomoći prilikom saborske rasprave.

Neizostavna tema na svim sastancima, pa tako i ovome su bila klizišta jer je to veliki problem u našoj županiji, pa tako i u općini Petrovsko. Maksimalno će se iskoristiti Javni poziv Ministarstva graditeljstva i obavijestiti sva kućanstva koja imaju mogućnost javiti se, a priprema se i dokumentacija da se može odmah aplicirati na poziv u Hrvatskim vodama nakon rebalansa proračuna.

Puno govora bilo je i o DVD-u Petrovsko i njihovom radu. Zahvaljujući zalaganju saborske Zastupnice Puh i pomoći Općine krenulo se u rekonstrukciju vatrogasnog doma, a ranije ove godine dobili su i novi vatrogasni kombi.

„Vatrogastvo u Zagorju je stil života i trudit ću se da se vatrogasci jednako tretiraju kako na kontinentu, tako i oni u priobalnim područjima, te da ravnopravno participiraju prilikom dodjele opreme.“- zaključila je Marija Puh obilazak vatrogasnog doma i početak radova.

Podržite nas!
Zatvori