Posjet općini Desinić

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS Marija Puh, u sklopu obilazaka gradova i općina Krapinsko zagorske županije jučer je u pratnji predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ Anđelka Topolovca, potpredsjednika ŽO HNS KZŽ i načelnika Općine Kumrovec Roberta Šplajta te županijske vijećnice HNS-a Renate Novak, posjetila Općinu Desinić gdje je održala  radni sastanak s načelnikom Općine Zvonkom Škreblinom.

Razgovaralo se o projektima koji se trenutno provode u Desiniću ali i o brojnim izazovima s kojima se ova zagorska općina susreće.

„Po indeksu razvijenosti u drugoj smo skupini. Zahvaljujuči fiskalnom poravnjanju proračun je nešto veći nego ranijih godina no i dalje nedostatan za brojne projekte koje je potrebno realizirati.“- rekao je načelnik Zvonko Škreblin te istaknuo kao najvažniji projekt za iduću godinu, sanaciju cesta i gradnju nogostupa kako bi se povećala sigurnost građana.

Općina Desinić, kao i brojne druge općine u Krapinsko zagorskoj županiji opterećena je problemom klizišta koja ugrožavaju stambene objekte i prometnice.

Zastupnica Puh upoznala je načelnika s mjerama koje provodi Ministarstvo graditeljstva te apelira da se građane informira o mogućnostima sufinanciranja sanacije šteta.

„Do 15. rujana otvoren je Javni poziv Ministarstva graditeljstva za podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje građana kojima su uništene ili oštećene kuće uslijed posljedica klizanja tla. Pozivam naše sugrađane da se jave i iskoriste sve oblike pomoći u rješavanju njihovih problema vezano za klizišta, a isto tako apeliram na čelnike JLS-a da informiraju građane o mogućnositma koje im se nude kroz resorna ministarstva.“- kazala je saborska zastupnica Marija Puh.

Razgovaralo se o nadolazećim kulturno zabavnim manifestacijama u Desiniću te je zaključeno kako neiskorišteni turistički potencijal  kojim ova općina obiluje, nužno podupirati jer je od značaja za čitav desinički kraj.

Podržite nas!
Zatvori