Ministrica Blaženka Divjak posjetila Brestovec Orehovički

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je jučer OŠ Brestovec Orehovički gdje je otvorila prvu hrvatsku učionicu za igrifikaciju. „Našim školama najviše nedostaju prilike da učenici uče na istraživački i problemski način i da ih učenje veseli, a upravo ovakva učionica daje priliku da se u sigurnom, poticajnom i kreativnom okruženju to i radi – da se istražuje, postavljaju pitanja i da se zajednički pronalaze odgovori“ rekla je ministrica Divjak.

Nakon otvaranja učionice, ministrica se susrela  s članovima zagorskog HNS-a. U ugodnom druženju uz kavu, razgovaralo se o novootvorenoj učionici, tijeku kurikularne reforme, novim kurikulumima te novim projektima koji se planiraju.  „Sigurna sam da će promjene koje uvodimo doista značiti veću šansu našoj djeci u pripremi za život i rad u 21. stoljeću“ istaknula je prilikom razgovora ministrica Divjak.

V.d. predsjednik ŽO HNS-a Robert Šplajt pohvalio je rad ministarstva znanosti i obrazovanja. „Promjene u obrazovanju se napokon, nakon 25 godina čekanja i stajanja u mjestu, konačno uvode zahvaljujući  predanom radu Vas i Vašeg tima, i uz političku podršku HNS-a. Ponosni smo na ovaj povijesni iskorak u hrvatskom obrazovanju, te što ćemo napokon imati obrazovanje dostojno 21. stoljeća”, rekao je Šplajt.

Podržite nas!
Zatvori