Posjet općini Zagorska Sela

Saborska zastupnica i potpredsjednica HNS nastavila je program obilaska Krapinsko zagorske županije te je u utorak u pratnji zamjenika župana za gospodarstvo KZŽ Anđelka Fereka Jambreka i predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ Anđelka Topolovca, posjetila Općinu Zagorska Sela gdje je održan radni sastanak s načelnicom Općine Ksenijom Jurak Krivec. Tema o kojoj se najviše razgovaralo jesu klizišta kojima je opterećena i ova općina.

„Drago mi je što mogu najaviti kako je Ministarstvo graditeljstva osiguralo sredstva za sanaciju kuća oštećenih ili uništenih u klizištima i pozivam sve naše sugrađane koji su se suočili s ovim problemom da se odazovu pozivu.“ – kazala je zastupnica Marija Puh ne skrivajući zadovoljstvo do sada učinjenim po pitanju rješavanja problematike klizišta. Također je naglasila važnost daljnjeg inzistiranja na revitalizaciji Kumrovečke pruge koja je od značaja za gospodarski i turistički razvoj čitavog pograničnog prostora kojim pruga prolazi.

„Područje Zagorskih sela i okolnih pograničnih općina neiskorišten je potencijal turističkog razvoja i moramo učiniti sve da ga unaprijedimo i stvorimo uvjete za ostanak mladih na našim zagorskim bregima“ – poručila je zastupnica Puh.

Načelnica Ksenija Jurak Krivec izrazila je zadovoljstvo održanim sastankom te posebno pohvalila suradnju s Općinom Kumrovec, s kojom dijele broje zajedničke projekte. Jedan od najznačajnijih svakako je inicijativa za ulazak osnovne škole u eksperimentalni program Škola za život, a zajedničko ulaganje u mlade nastavit će se i projektom opremanja i dogradnje dječjeg vrtića.

Saborska zastupnica Marija Puh, posjetila je i izvozničku tvrtku Strojna obrada metala Kodrnja, te se sastala i s građanima a najviše pitanja bilo je usmjereno na rješavanje problema klizišta te turističkih potencijala i mogućnosti za mlade.

Podržite nas!
Zatvori