HNS organizira tribinu kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća

„Energetski pametnije, za život ugodnije – Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?“, naziv je tribine koja će se na inicijativu Županijske organizacije  HNS-a Krapinsko zagorske županije održati ove srijede, 3. lipnja u Oroslavju i Kumrovcu.

 

Na tribini će gostovati potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar koji će informirati građane o uvjetima prijave i prihvatljivim aktivnostima te dati korisne informacije kako doći do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

 

„Riječ je o veoma popularnoj mjeri energetske obnove koja uz cilj onaj ekološki, a to je smanjenje potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu ima i financijski učinak, odnosno smanjenje mjesečnih troškova za energente.“- ističe Robert Šplajt, predsjednik Županijske organizacije HNS-a te poziva građane da se odazovu tribini.

„Važno je da ljudi dođu i informiraju se kako bi na vrijeme mogli prikupiti potrebnu dokumentaciju i aplicirati na javni poziv, jer je riječ o mjeri koja direktno doprinosi poboljšanju kvalitete života.“ – naglašava Robert Šplajt.

 

Uz aktualne mjere subvencioniranih stambenih kredita i poticane stanogradnje kao jedne od najboljih demografskih mjera, mjera energetske obnove obiteljskih kuća također je prepoznata među građanima.

 

„Dosadašnja praksa pokazala je da su uštede na potrošnji energije, kroz ovakve programe minimalno 50 pa sve do 70 posto što nije mala stvar za budžet građana a o udobnosti i kvaliteti života ne treba posebno naglašavati. Do sada su stanovnici naše županije znali prepoznati dobre mjere, uvjeren sam da će prepoznati i vrijednost ovog programa, stoga ih pozivam da prate natječaje, informiraju se i u konačnici prijave.“ – ističe Anđelko Ferek Jambrek, dožupan za gospodarstvo i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a.

 

Tribine „Energetski pametnije, za život ugodnije – Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?“, održat će se u srijedu 3. lipnja s početkom u 18,00 sati u Oroslavju, Poslovni prostori “Šatori Kontak,, Milana Prpića 112 te u 20,00 sati u Kumrovcu, u Velikoj vijećnici Općine.

Podržite nas!
Zatvori