U Krapini obilježen Svjetski dan kreativnosti i inovacija

Simboličnim puštanjem u zrak stotinu šarenih balona, HNS Krapinsko zagorske županije obilježio je u Krapini  Svjetski dan kreativnosti i inovativnosti. Na taj su način članice i članovi zagorskog HNS-a željeli skrenuti pozornost na razvoj kreativne industrije kao jednog od najboljih načina poticanja razvoja gospodarstva, otvaranja novih radnih mjesta i sprječavanja odlaska mladih iz zemlje.

„Hrvatska ima kreativnu industriju no nažalost ona nema status koji zaslužuje. Zadatak HNS-a i moj osobno je da u Hrvatskoj kreativna industrija postane jedna od najbrže rastućih grana gospodarstva kao što je to u razvijenim europskim zemljama kojima po standardu želimo pripadati“- istaknula je tom prilikom potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh.

HNS je prva stranka u Hrvatskoj koja je razvoj kreativne industrije stavila u fokus političkog djelovanja. Industrija je to novog doba temeljena na znanju i inovativnosti koja se naslanja i na cjelovitu obrazovnu reformu obrazovanja koju HNS uspješno provodi.

Kreativna industrija obuhvaća širok spektar zanimanja temeljenih na kreativnosti i inovativnosti od IT softvera, gaminga do dizajna arhitekture,  filmske i glazbene industrije. Stoga smo u HNS-u ponosni na sve naše kreativne pojedince koji su se izborili za svoj uspjeh i stoje uz bok svjetskim stručnjacima.

Podržite nas!
Zatvori